Primakov Jeremićev savetnik u UN

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Primakov Jeremićev savetnik u UN

Savetnici predsedavajućeg Generalnom skupštinom UN Vuka Jeremća biće bivši ruski premijer Jevgenij Primakov i nekadašnji ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos, objavio je "Blic".

Primakov volonterski radi za Jeremića  

"Jeremić i Primakov su postigli dogovor. Bivši ruski premijer i ministar spoljnih poslova, kao i svi ostali savetnici, prihvatili su da rade bez novčane naknade. Neki su istakli da je to za njih čast", rekli su izvori >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << lista.

 

Osim Primakova i Moratinosa, savetnici predsedavajućeg Generalnom skupštinom UN biće i bivša predsednica i ministar spoljnih poslova Švajcarske Mišelin Kalmi Rej, aktuleni generalni sekretar Organizacije američkih država, Čileanac Migel Insulza, kao i Indonežanin Hasan Vijaruda.

 

Uz Jeremića će, osim stranih i savetnika iz Srbije, biti i veliki tim mladih diplomata koji su već radili pri UN, a svi oni će biti na platnom spisku svojih vlada.

 

Jeremić 18. septembra preuzima predsedavanje, a dan kasnije počinje da vodi Generalnu skupštinu UN.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.