Prilozi stižu iz celog sveta

Izvor: Blic, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prilozi stižu iz celog sveta

Katarina Kranjc (14) već danima svakog jutra pita roditelje da li će izdržati do puta u Englesku. Hirurgu koji bi trebalo da je operiše juče je poslata kompletna dokumentacija, a njeni drugovi iz škole nastavljaju da prikupljaju novac. Katarini, teško povređenoj u saobraćajnoj nesreći, život zavisi od operacije u Londonu. Za put i smeštaj treba obezbediti 30.000 funti.

- Deca nisu digla samo grad na noge, jer nam se javljaju ljudi iz celog sveta. To nam uliva nadu da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve srećno završiti. Samo za prijem u bolnicu treba da uplatimo 30.000 funti, a o konačnom računu ne smemo ni da razmišljamo. Od iznosa bi nam se vrtelo u glavi - kaže Ružica Savić, Katarinina tetka.

Već nedelju dana, od kada je smeštena u Institut za majku i dete u Novom Beogradu, Katarina hranu i tečnost unosi kroz sondu. Zbog komplikovanog, specifičnog oštećenja jednjaka i dušnika hrana se stalno vraća. Dete povraća i ne može da spava. Od sonde je boli grlo, a od ležanja leđa. Ipak, bori se i broji dane do operacije, a roditelji, koji se ne odvajaju od njene postelje, nestrpljivo očekuju pozitivan odgovor od hirurga koji treba da je operiše.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.