Prigožin objavio prvi video nakon pobune, nagovještava da je u Africi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Avg.2023, 01:18

Prigožin objavio prvi video nakon pobune, nagovještava da je u Africi

Vođa ruske plaćeničke paravojne grupe Wagner, Jevgenij Prigožin objavio je u ponedjeljak svoje prvo video obraćanje otkako je vodio kratkotrajnu pobunu krajem juna, pojavljujući se u snimci - vjerovatno snimljenoj u Africi - na Telegram kanalima povezanim s Wagnerom, piše Reuters. Na snimci se vidi Prigožin kako stoji u pustinjskom području u kamuflaži i s puškom u rukama. U daljini je više naoružanih muškaraca i kamionet. Reuters nije uspio locirati niti potvrditi datum videa, ali...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i Afrika: Šef Vagnera Jevgenij Prigožin poručuje da će doneti slobodu afričkim zemljama

Izvor: Danas, 22.Avg.2023

Šef ruskog Vagnera Jevgenij Prigožin poručio je u video obraćanju da će njegova vojna kopmpanija učiniti Afriku još slobodnijom, štpo sugeriše da je on sada na tom kontinentu. BBC ne može da proveri gde je video snimljen. Smatra se da je ovo prvo javno obraćanje Prigožina od kraktotrajne...

Nastavak na Danas...

"TATA JE U ZGRADI" Prigožin se pojavio na video snimku, tvrdi da je u Africi: "Činimo Rusiju još većom na svakom kontinentu" (VIDEO)

Izvor: Blic, 22.Avg.2023

Na video snimku koji je objavljen na "Telegram" kanalima povezanim sa paravojnom organizacijom Vagner, osnivač i vlasnik Vagnera Jevgenij Prigožin, odeven u borbenu opremu, izjavio je da njegova organizacija čini Afriku "slobodnijom".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.