Priča o auri – nauka otkriva tajne vašeg energetskog polja

Izvor: Vostok.rs, 21.Sep.2010, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o auri – nauka otkriva tajne vašeg energetskog polja

21.09.2010. - Ljude da mogu da promene svet samo korištenjem vlastite energije?

Jedan ruski naučnik pokušava da ubedi ljude da mogu da promene svet samo korištenjem vlastite energije. On tvrdi da razmišljanje na određeni način može imati pozitivan ili negativan uticaj na okruženje.

„Mi razvijamo ideju da je naša svest deo materijalnog sveta i da sa našom svešću, direktno možemo uticati na svet," rekao je dr. Konstantin Korotkov, profesor fizike >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na Državnom tehničkom univerzitetu u Sankt Peterburgu.

Da bismo premostili naše razumevanje nevidljivog sveta energije, provode se naučni eksperimenti korištenjem tehnike koja se zove bioelektrofotografija.

Pretpostavka je da mi konstantno propuštamo energiju. Cilj bioelektrofotografije je da se snime ova energetska polja, koja se vide kao svetlo oko tela – ili kako bi to neki ljudi nazvali, vaša aura.

Ruski inovator Semion Kirlian je to otkrio 1930. godine. On je shvatio da stimulišući subjekat kratkim električnim impulsima, dobijete rasprskavanje svetlosti ili fotona i elektrona oko subjekta.

„To izgleda kao aura – ali ja ne volim ovu reč jer ima neko metafizičko značenje – više volim reč „ energetsko polje"," za RT je izjavio Korotkov.

Uređaj sam fotografiše svaki prst posebno, gde je svaki prst odgovoran za određeni deo tela, i informacije ubacuje u računar na dalju obradu.

Pretpostavlja se da bi jedna od koristi ovakve tehnike bila rana dijagnoza ozbiljnih oboljenja, kao što su srčana oboljenja ili tumor.

Ali, neki koji rade u glavnoj struji medicinske profesije, ostaju neubeđeni.



„Sa tačke gledišta današnje medicine, mislim da se to ne bi moglo koristiti kao medicinski dokaz," rekao je bivši ruski ministar zdravlja Aleksandar Caregorodcev. „ Ja bih čak išao dalje i rekao da je više štetno nego korisno, jer odvlači ljude od stvarnog uzroka njihove bolesti i od zaista efikasnih tretmana."

A neke tvrdnje u istraživanju energetskog polja su još daleko od dokučivog.

„Mi možemo, sa našim namerama, našim emocijama, direktno uticati na okolinu. Naravno, to je nova ideja, zato još uvek postoji dosta kritike," rekao je Korotkov. „To ima veoma važnu poruku za sve nas, jer smo pokazali da pozitivne emocije imaju veoma jak uticaj za nas, a isto je sa negativnim emocijama. U jednom slučaju energija raste, a u drugom slabi, što znači da, ako u sebi razvijamo sposobnost da stvorimo ljubav, pozitivne emocije – menjamo prostor oko sebe."

Na ideju da naša lična energija može promeniti strukturu sveta oko nas, mnogi gledaju sa dubokim skepticizmom, ali se nastavlja rad u sferi bioelektrofotografije, da bi se pronašao naučni dokaz ove teorije.

Izvor: RT TV, foto: RT TV

,

Predloži prijateljima

Komentari (2) Dodaj komentar

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.