Izvor: RTS, 25.Nov.2020, 11:07

Prevrnuo se brod sa 35 migranata kod Kanarskih ostrva, četiri osobe stradale

Četiri osobe pronađene su mrtve, 28 je spašeno, a za nekima se i dalje traga kada se brod sa 35 migranata iz Magreba prevrnuo dok se kretao ka Kanarskim ostrvima, prenosi agencija "Rojters".
Službe za spašavanje i dalje tragaju za drugim brodom.
Broj migranata koji je u toku ove godine pristigao na Kanarska ostrva dostigao je 17.000, što je za deset puta više nego u toku čitave prošle godine, nakon što su stanovnici severne Afrike izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prihode od turizma snažno pogođenog pandemijom koronavirusa.
Vlada Španije je u petak obećala da će učestovati u izgradnji skloništa za migrante, dok su lokalne vlasti apelovale na pomoć za smeštaj nekoliko hiljada ljudi koji spavaju na otvorenom.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U blizini Kanarskih ostrva prevrnuo se brod sa 35 migranata, četiri osobe umrle

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020

Brod sa 35 migranata iz Magreba prevrnuo se u utorak dok je plovio ka Kanarskim ostrvima, prenosi agencija Rojters...Nadležni su saopštili da su četiri osobe pronađene mrtve, 28 je spašeno, a za nekima se i dalje traga...Spasilačke službe i dalje tragaju za drugim brodom...Broj migranata koji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Najmanje sedam migranata poginulo kada se čamac prevrnuo kod Kanarskih ostrva

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2020

Najmanje sedam osoba poginulo je kada je čamac s više od 30 migranata udario u stenje blizu luke na Kanarskim ostrvima, saopštile su vlasti Španije...Taj čamac je jedan od 12 koje su vlasti noćas presrele kod Kanarskih ostrva, španske teritorije u Atlantskom okeanu, blizu Maroka...Vlasti su navele...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.