Prevrnuo se brod sa 150 migranata

Izvor: B92, 16.Jul.2013, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se brod sa 150 migranata

Kanbera -- U blizini australijskog Božićnog ostrva danas se prevrnuo brod sa oko 150 migranata, a Australijska mornarica je uspela da spase veliku većinu njih.

U saopštenju Australijske službe za bezbednost na moru se navodi da su dva vojna broda stigla na mesto nesreće, oko 70 nautičkih milja daleko od Božićnog ostrva, a zatim i spasla veliku većinu od ukupno 150 migranata, prenela je agencija AFP.

Portparol Službe nije mogao da potvrdi da li je iko od migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poginuo, a razlog potonuća broda zasad nije poznat.

Brod sa migrantima je prvo zbog lošeg vremena uputio poziv za pomoć, nakon čega je upućen vojni brod "Olbani" da ga isprati do Božićnog ostrva, ali se brod zatim ipak prevrnuo zbog loših vremenskih uslova.

Više od 13.000 migranata je u Australiju stiglo čamcima od 1. januara ove godine, navodi francuska agencija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Australija:Prevrnuo se brod sa 150 migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jul.2013

U blizini australijskog Božićnog ostrva danas se prevrnuo brod sa oko 150 migranata, a Australijska mornarica je uspjela da spase veliku većinu njih. U saopštenju Australijske službe za bezbednost na moru se navodi da su dva vojna broda stigla na mesto nesreće, oko 70 nautičkih milja daleko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.