Prevrnuo se brod s imigrantima kod Bangladeša

Izvor: Studio B, 07.Nov.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevrnuo se brod s imigrantima kod Bangladeša

Brod s ilegalnim imigrantima prevrnuo se danas kod obale Bangladeša, gde su 23 osobe spasene uz pomoć ribarskih čamaca, dok 50 ljudi još nije pronađeno.

Oko 70 ilegalnih imigranata, većinom Rohingja muslimana, navodno su putovali u Maleziju kada se njihov prepun prod prevrnuo u Bengalskom zalivu. Pogranični komandant Zahid Hosei izjavio je da do sada nisu nađena tela, mada su preživeli rekli da su videli tela posle nesreće, koja se desila kod Teknafa, na samom jugu Bangladeša, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 320 kilometara od prestonice Dake.   

Zvaničnici su rekli da su drugi ribarski čamci spasili mnoge imigrante. Mnogi siromašni mladi se poslednjih godina odlučuju na opasna putovanja u inostranstvo u potrazi za poslom. Prošlog meseca u Bengalskom zalivu potonuo je brod sa više od 100 putnika, prema izveštajima lokalnih medija.   

U okrugu Koks Bazar u dva zvanična kampa, kojima zajednički upravljaju vlada Bangladeša i UN, živi više od 25.000 Rohingja muslimana. Još stotine hiljada pripadnika te grupe živi izvan kampova, nakon što su prešli iz susednog Mjanmara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.