Izvor: Glas javnosti, Beta, 20.Maj.2010, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretresi širom BiH, uhapšen Mirko Stojić

SARAJEVO/BANJALUKA - Mirko Stojić, bivši sekretar predsednika Republike Srpske (RS) Rajka Kuzmanovića, uhapšen je u Banjaluci zbog sumnje da je učestvovao u proneveri više miliona konvertibilnih maraka prilikom rekonstrukcije predsedničke palate. Stojić je priveden u Specijalno tužilaštvo RS na saslušanje. Pripadnici Specijalnog tužilaštva RS i policije pretresli su i Stojićev stan u Banjaluci. Specijalno tužilaštvo RS vodi istragu o finansijskim malverzacijama prilikom obnove predsedničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << palate u Banjaluci.

U više gradova BiH u toku je policijska akcija hapšenja osumnjičenih za organizovani kriminal, prodaju droge i oružja, i do sada je uhapšeno nekoliko osoba, saopštilo je Tužilaštvo BiH. Akcija se sprovodi u Brčkom, Bijeljini, Banjaluci, Odžaku, Čeliću, Doboju i Prnjavoru.

Tužioci iz Posebnog odeljenja za organizovani i privredni kriminal i korupciju nalaze se na terenu i koordiniraju rad policijskih snaga, saopšteno je iz te institucije. U akciji učestvuju pripadnici policije Republike Srpske, Federacije BiH, MUP Brčko distrikta, a pomoć pružaju i policijske snage nadležnih kantonalnih MUP na području Federacije BiH. Akcija uključuje pretrese više objekata i vozila koje koriste osumnjičeni.

"Akcija je rezultat dugotrajnog i napornog policijskog i tužilačkog rada i predstavlja odlučan korak u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa koje deluju u više gradova Bosne i Hercegovine", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.