Pretnja iz Estonije: U slučaju napada, Rusija gubi Sankt Peterburg

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jun.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnja iz Estonije: U slučaju napada, Rusija gubi Sankt Peterburg

Bivši predsednik Estonije Tomas Hendrik Ilves izjavio je da bi Rusija, u slučaju da napadne njegovu zemlju, mogla da izgubi nekoliko velikih gradova, između ostalog i Sankt Peterburg.

Odgovarajući na pitanje postoji li pretnja za Estoniju, on je rekao da trenutno u vojnom smislu ona ne postoji, ali da je to zato što je njegova zemlja članica NATO-a.

- Naravno, Rusija bi mogla da napadne Estoniju, ali bi najverovatnije ubrzo zatim ostala bez nekoliko velikih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << gradova - Omska, Tomska, a da ne govorim o Sankt Peterburgu - rekao je on.

Bivši estonski predsednik je takođe naglasio da se ruska pretnja uglavnom zasniva na diskreditaciji Estonije, i da taj proces traje već 27 godina.

Ruski mediji podsećaju da je zvanična Moskva u više navrata govorila da nema nameru da napada nijednu članicu Severnoatlantske alijanse, kao i da NATO ovom retorikom nastoji da inicira histeriju među javnim mnjenjem kako bi opravdala prisustvo velikog broja vojske na istočnim granicama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.