Izvor: Blic, 13.Okt.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prestolonaslednik Vadžiralongkorn novi kralj Tajlanda

Premijer Tajlanda Prajut Čan Oča izjavio je danas da će prestolonaslednik Mahe Vadžiralongkorn, u skladu sa ustavom, naslediti preminulog kralja Bubimola Aduljadeja.

Prajut je rekao da je Aduljadej određen da bude sledeći tajlandski kralj 28. decembra 2002. godine.

"Mi kao vlada moramo da preduzmemo sledeće korake u skladu sa zakonom", kazao je on.

Kako je naveo, vlada će obavestiti parlament o kraljevom nasledniku i oni će delovati u skladu sa zakonima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sukcesije.

Tajlandski premijer je naveo da će vlada poštovati period žalosti od godinu dana, kao i da će zastave biti spuštene na pola koplja 30 dana. Takođe, vladini događaji se neće održavati u narednih mesec dana.

Kraljevska palata je saopštila da je kralj Tajlanda Bumibol Aduljadej, najstariji vladajući monarh, preminuo danas. Kralj Bubimol Aduljadej je imao 88 godina, a 70 godina je bio na prestolu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Prestolonaslednik Vadžiralongkorn novi kralj Tajlanda

Izvor: Beta, 13.Okt.2016

Premijer Tajlanda Prajut Čan Oča izjavio je danas da će prestolonaslednik Mahe Vadžiralongkorn, u skladu sa ustavom, naslediti preminulog kralja Bubimola Aduljadeja.Prajut je rekao da je Aduljadej odredjen da bude sledeći tajlandski kralj 28. decembra 2002. godine."Mi kao vlada moramo da preduzmemo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.