Preminuo „zver iz Bolcana” u zatvoru u Italiji

Izvor: Politika, 06.Nov.2010, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo „zver iz Bolcana” u zatvoru u Italiji

RIM – Nacistički zločinac Mihael Sajfert, na izdržavanju doživotne robije u Italiji zbog mučenja i ubistava logoraša u doba nacizma, preminuo je danas u 86. godini, izjavio je zvaničnik zatvora u kome je osuđenik služio kaznu.

Sajfert je preminuo u bolnici u Kazerti gde je prebačen prošlog meseca posle pada, javio je AP pozivajući se na italijansku agenciju ANSA.

Zatvorsku kaznu je Sajfert služio u zatvoru Santa Marija Kapua Vetere na jugu Italije.

Mihael >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Sajfert je rođen u Ukrajini, a bio je član SS-jedinica i čuvar u koncentracionom logoru u Bolcanu 1944. i 1945. godine, odakle mu i nadimak „zver iz Bolcana”.

Sajfert je osuđen je u Italiji u odsutnosti 2000. zbog mučenja i ubistva najmanje 17 osoba u logoru.

Kanada, čiji je bio državljanin i gde je živeo od 1951, izručila je Sajferta Italiji 2008. da bi odslužio kaznu.

Tanjug

objavljeno: 07/11/2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo "zver iz Bolcana"

Izvor: S media, 06.Nov.2010

Nacistički zločinac Mihael Sajfert, na izdržavanju doživotne robije u Italiji zbog mučenja i ubistava logoraša u doba nacizma, preminuo je danas u 86. godini, izjavio je zvaničnik zatvora u kome je osudjenik služio kaznu...Sajfert je preminuo u bolnici u Kazerti gde je prebačen prošlog meseca...

Nastavak na S media...

"Zver iz Bolcana" preminuo u zatvoru

Izvor: Mondo, 06.Nov.2010

Nekadašnji nacistički čuvar u koncentracionom logoru u Bolcanu, Mihael Sajfert, poznat kao “zver iz Bolcana” zbog svoje surovosti, preminuo je danas u 86. godini, na izdržavanju doživotne robije u Italiji.

Nastavak na Mondo...

Nacistički zločinac Michael Seifert umro u zatvoru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Nov.2010

Nacistički zločinac Michael Seifert, na izdržavanju doživotne robije u Italiji zbog mučenja i ubistava logoraša u doba nacizma, umro je u subotu u 86. godini, izjavio je zvaničnik zatvora u kome je osuđenik služio kaznu. Seifert je preminuo u bolnici u Caserti gdje je prebačen prošlog mjeseca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nacista "zver iz Bolcana" umro u zatvoru u Italiji

Izvor: Vesti-online.com, 06.Nov.2010

Nacistički zločinac Mihael Sajfert, na izdržavanju doživotne robije u Italiji zbog mučenja i ubistava logoraša u doba nacizma, preminuo je danas u 86. godini, izjavio je zvaničnik zatvora u kome je osuđenik služio kaznu...Sajfert je preminuo u bolnici u Kazerti gde je prebačen prošlog meseca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.