Preminuo milijarder Dejvid Rokfeler

Izvor: N1 televizija, 20.Mar.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo milijarder Dejvid Rokfeler

Milijarder, bankar i filantrop Dejvid Rokfeler (101) preminuo je u svom domu u Pokantiko Hilsu, saopštila je porodica a prenosi Njujork Tajms.

Rokfeler je najmlađi od šestoro dece Džona D. Rokfelera juniora i bio je poslednji živi predstavnik svoje generacije Rokfelerovih.

Nakon što su preminula njegova starija braća i sestre, Rokfeler je vodio ogromnu mrežu porodičnih investicija, izmedju ostalog i JP Morgan Čejs banku.

Pored poslovnih bavio se i porodičnim filantropskim interesima. 2015. godine radi obeležavanja svog 100. rođendana poklonio je državi Mejn 404 hektara zemlje pored nacionalnog parka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Preminuo Dejvid Rokfeler

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Mar.2017

Milijarder, bankar i filantrop Dejvid Rokfeler preminuo je u 102. godini života, mirno u snu u svom domu u Pokantiko Hilsu, saopštila je njegova porodica...Rokfeler je najmlađi od šestoro dece Džona D. Rokfelera juniora i bio je poslednji živi predstavnik svoje generacije čuvene porodice...Dejvid...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.