Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2020, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo bubnjar Nil Pert

Nil Pert, bubnjar i tekstopisac čuvene kanadske rok grupe "Raš" (Rush), preminuo je u 68. godini od raka mozga, saopštio je bend.

"Teška srca i s velikom tugom objavljujemo užasnu vest da je naš prijatelj, naš brat i partner Nil u utorak izgubio dugačku bitku s tumorom na mozgu. Oni koji žele da izraze saučešće mogu izabrati neku organizaciju koja istražuje rak i dati donaciju u Nilovo ime", navela je juče grupa na svom Tviter nalogu.

"Raš" je osnovan 1968. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine, a Pert se pevaču i basisti Gediju Liju i gitaristi Aleksu Lajfsonu pridružio 1974, kada je zamenio Džona Ratsija.

Pert je bio poštovan i cenjen među kolegama zbog svog stila sviranja i precizne tehnike, a među onima koji ga navode kao svog uzora je i bubnjar "Metalike" Lars Ulrih.

Bend je 2013. uveden u Kuću slavnih rokenrola, a u SAD su prodali 25 miliona albuma.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo bubnjar grupe "Raš" Nil Pert

Izvor: Radio 021, 11.Jan.2020

Nil Pert, bubnjar i tekstopisac čuvene kanadske rok grupe "Raš" (Rush), preminuo je u 68. godini od tumora mozga, saopštio je bend..."Teška srca i s velikom tugom objavljujemo užasnu vest da je naš prijatelj, naš brat i partner Nil u utorak izgubio dugačku bitku s tumorom na mozgu. Oni koji žele...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.