Preminuo bivši kineski predsednik Đijang Cemin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2022, 11:38

Preminuo bivši kineski predsednik Đijang Cemin

Bivši kineski predsednik Đijang Cemin preminuo je danas u 96. godini. Kako navode kineski državni mediji, bivši kineski lider preminuo je danas nešto posle podneva po lokalnom vremenu, prenosi Bi-Bi-Si (BBC)

Reč je o kineskom lideru koji je došao na čelo države nakon krvavog gušenja protesta na Trgu Tjenanmen u Pekingu i oko njega 1989. godine, što je dovelo do međunarodnog izopštenja Kine.

Bio je jedna od glavnih ličnosti kineske istorije poslednjih decenija, a vodio je državu u godinama kada se Kina otvorila u ogromnim razmerama i doživela ekonomski rast.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo dugogodišnji predsjednik Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2022

Bivši predsednik Kine Đijang Ceman preminuo je danas u 96. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.