Preminuo Ugo Čavez

Izvor: BKTV News, 06.Mar.2013, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Ugo Čavez

Predsednik Venecuele Ugo Čavez umro je posle dvogodišnje bitke sa kancerom. Socijalistički lider bio je 14 godina na čelu Venecuele.
Fotografija koju je vlada objavila sredinom februara: Čaves i njegove ćerke Marija Gabrijela (levo) i Rosa Virhinija
Venecuelanski predsednik Ugo Čaves (58) preminuo je danas posle dvogodišnje borbe sa kancerom, saopštio je potpredsednik Nikolas Maduro u televizijskom obraćanju, prenosi Rojters. Socijalistički lider bio je 14 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na čelu Venecuele.
Pošto je objavljena vest o Čavezovoj smrti, vojni lideri pojavili su se u živom programu na nacionalnoj televiziji kako bi potvrdili lojalnost potpredsedniku Maduru.
Inače, Čavez se nije pojavio u javnosti niti se oglasio skoro tri meseca, otkada je podvrgnut operaciji na Kubi, što je bila četvrta operacija od kada mu je bolest dijagnostifikovana, sredinom 2011. godine.
Pre odlaska na Kubu, on je za svog naslednika odredio sadašnjeg potpredsednika Nikolasa Madura, u slučaju da on bude onemogućen da vodi državu nakon operacije.
Vlada Venecuele ranije danas je saopštila da je Čavezovo zdravstveno stanje znatno pogoršano zbog teške respiratorne infekcije.
Lider Venecuele je prošao nekoliko iscrpljujućih tura hemoterapije i radijacije, a dva puta do sada objavljivao je da je izlečen.
Ranije je bilo glasina da je umro, a opozicioni su lideri optuživali Madura da uporno laže o stvarnom zdravstvenom stanju predsednika.
Čavez je prilično lako pobedio na izborima u oktobru prošle godine i ostao lider zemlje sa najvećim rezervama nafte u svetu.
Na čelu zemlje bio je od 1999. godine. Na vlasti je preživeo pokušaj državnog udara, proteste i nekoliko glasanja o njegovoj administraciji, a treći šestogodišnji mandat, Čavezu bi omogućio širok manevarski prostor da do 2019. godine nastavi socijalne reforme.
Izvor: RTS
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Ugo Čavez (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2013

Predsednik Venecuele Ugo Čavez preminuo je danas, u 58. godini, posle dvogodišnje bitke sa tumorom...Socijalistički lider bio je 14 godina na čelu Venecuele. Vest je saopštio potpredsednik Nikolas Maduro u televizijskom obraćanju, prenosi Rojters.Pošto je objavljena vest o Čavezovoj smrti, vojni...

Nastavak na NaDlanu.com...

Preminuo Ugo Čaves

Izvor: medio.rs, 06.Mar.2013

Predsednik Ugo Čaves (58) preminuo je danas posle dvogodišnje borbe sa kancerom i 14 godina na čelu Venecuele, saopštio je potpredsednik Nikolas Maduro u televizijskom obraćanju naciji.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.