Preminuo Stiven Hilenburg, tvorac Sunđer Boba

Izvor: Vesti-online.com, 27.Nov.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Stiven Hilenburg, tvorac Sunđer Boba

Tvorac čuvenog crtanog lika iz istoimene serije, Sunđer Boba, Stiven Hilenburg, preminuo je u 57. godini posle teške bolesti, saopštila je tv mreža Nikelodeon.

"Neverovatno nas je rastužila vest da je Stiv Hilenburg preminuo nakon bitke sa bolešću ALS. On je bio voljeni prijatelj i dugogodišnji kreativni partner svima u Nikelodeonu i naša srca i misli su sa njegovom porodicom", navodi se u saopštenju ove tv mreže, javio je Rojters.

Hilenburg je 2017. saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da boluje od neurodegenerativne Lu Gerigove bolesti, poznate i kao ALS.

Stiven Makdanel Hilenburg bio je biolog, animator, režiser, pisac, producent, umetnik. Animacijom je počeo da se bavi 1992.

Animiranu seriju Sunđer Bob Kockalone počeo je da razvija 1996. godine. Prvo premijerno prikazivanje ovog crtanog filma bilo je 1. maja 1999. godine, a emitovano je više od 220 epizoda.

Sad sad news, Stephen Hillenburg the genius creator of SpongeBob SquarePants has died at the age of 57, Nickelodeon has said. Last year he revealed that he'd been diagnosed with the neurodegenerative disease ALS #StephenHillenburg #SpongeBobSquarePants pic.twitter.com/YLjcl2qLmi— lizo mzimba (@lizo_mzimba) November 27, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo Stiven Hilenburg, tvorac "Sunđer Boba"

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2018

LOS ANĐELES - Tvorac animirane serije za djecu "Sunđer Bob Kockalone" Stiven Hilenburg, umro je u 57. godini, saopštila je danas televizijska mreža "Niklodeon".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.