Preminuo Patrik Svejzi

Izvor: B92, Beta, 15.Sep.2009, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Patrik Svejzi

Beograd -- Poznati američki glumac Patrik Svejzi preminuo je u ponedeljak u 57. godini posle duge i teške bolesti od koje je bolovao skoro dve godine.

U izjavi koju je objavila Anet Volf, publicista poznatog glumca navodi se da je "Patrik Svejzi preminuo u miru, u prisustvu porodice, posle suočavanja sa izazovima bolesti u poslednjih 20 meseci". Patrik Svejzi rođen je u Teksasu, a pored uspešne glumačke karijere, poznat je i kao odličan profesionalni plesač.

Karijeru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je upravo počeo u mjuziklu na Brodveju. Svoju najpoznatiju ulogu ostvario je u filmu "Prljavi ples", a velike pohvale kritičara dobio je i za ulogu u filmu "Duh".

Teška bolest, rak pankreasa, dijagnostifikovana mu je u martu 2008.

Svejzi je međutim, uprkos tome nastavio da radi. Sastavljao je memoare sa suprugom i snimao dramsku seriju "Zver", za koju je već napravio pilot.

Serija je privukla više od milion gledalaca tokom emitovanja 13 epizoda ove godine. Svejzi je rekao da je odlučio da ne koristi lekove protiv bolova prilikom snimanja serije ”Zver", jer bi smanjili kvalitet njegove glume.

Najupamćeniji Svejzi će ostati po ulozi problematičnog Džoni Kasla u filmu "Prljavi ples" iz 1987. u kom mu je partnerka bila Dženifer Grej.

"Prljavi ples" punio je bioskopske sale, a muzika iz filma veoma dugo je držala vodeća mesta na top listama.

Naslovna numera "I've had the time of my life" nagrađena je Oskarom te godine. Sam Svejzi za taj film napisao je pesmu "She's like the wind". Tri puta je bio nominovan za Zlatni globus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.