Preminuo Makedonac prebijen u Solunu

Izvor: Politika, 30.Sep.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Makedonac prebijen u Solunu

SKOPLJE – Makedonac Aleksandar Samardžiev koga su u Solunu brutalno pretukli pripadnici ultranacionalističke stranke Zlatna zora, podlegao je povredama, javili su makedonski mediji.

To je potvrdila organizacija Makedonska nacija, ističući da je cela porodica Samardžijeva dobila pretnje da će biti likvidirana.

Posle više puta ponovljene pretnje grčkih nacionalista porodici studenta Samardžieva on je juče brutalno pretučen a povod je bio upućen mu zahtev da promeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prezime, rekao je rođak preminulog mladića Stiljan Samardžiev.

Stiljan je dodao da je grčka policija od avgusta dva puta privodila Aleksandra Samardžieva koji je neko vreme proveo u zatvoru u Grčkoj zbog učešća u aktivnostima na priznavanju makedonske manjine u Grčkoj.

Tanjug

objavljeno: 30/09/2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.