Preminuo Džon Mekejn

Izvor: Vesti-online.com, 26.Avg.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Džon Mekejn

Američki republikanski senator Džon Mekejn, koji je nakon ratnog zarobljeništva u Vijetnamu osvario 35-godišnju političku karijeru, preminuo je u 81. godini.

Mekejn se godinu dana borio sa rakom mozga.

AP ocenjuje da je Mekejn, sa svojim naprasitim osmehom i odlučnošću pilota borbenog aviona, do samog kraja predstavljao neustrašivi i otvoreni glas u vezi sa političkim pitanjima, kao i da je bio nepopustljiv u odbrani demokratskih vrednosti i nepokolebljiv u kritikama na račun predsednika SAD Donalda Tramp.

Navodi se da je Tramp uputio "najdublje saučešće i poštovanje" Mekejnovoj porodici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo američki senator Džon Mekejn

Izvor: Blic, 26.Avg.2018

Američki republikanski senator Džon Mekejn, koji je nakon ratnog zarobljeništva u Vijetnamu ostvario 35-godišnju političku karijeru u Vašingtonu, preminuo je u 81. godini nakon što se godinu dana borio sa rakom mozga.

Nastavak na Blic...

Umro američki senator Džon Mekejn

Izvor: Večernje novosti, 26.Avg.2018

Mekejn je šest puta izabran za predstavnika Arizone u američkom Senatu, a dva puta se neuspešno kandidovao na izborima za predsednika SAD Američki republikanski senator Džon Mekejn, koji je nakon ratnog zarobljeništva u Vijetnamu osvario 35-godišnju političku karijeru u Vašingtonu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.