Preminuo Butros Butros-Gali

Izvor: RTS, 16.Feb.2016, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Butros Butros-Gali

Nekadašnji generalni sekretar UN Butros Butros-Gali umro je u 93. godini, saopštile su UN, javlja Bi-Bi-Si.
Butros Gali je bio na čelu UN u vreme raspada bivše SFRJ od januara 1992. do decembra 1996.
Egipatski diplomata i političar bio je profesor međunarodnog prava i autor brojnih naučnih radova, a do izbora za šestog generalnog sekretara UN bio je ministar spoljnih poslova Egipta.
Vest o smrti Butrosa Galija saopštena je danas na početku sednice Saveta bezbednosti UN koji mu je minutom ćutanja odao poštu.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminio bivši generalni sekretar UN Butros Butros Gali

Izvor: Studio B, 16.Feb.2016

Savet bezbednosti UN saopštio je danas da je preminuo nekadašnji generalani sekrtetar svetske organizacije, Egipćanin Butros Butros Gali. ..Vest o smrti 94. godišnjeg Butrosa Galija saopštio je predsedavajući Saveta bezbednosti, venecuelanski ambasador Rafael Ramires, na početku sednice posvećene...

Nastavak na Studio B...

Umro Butros Butros Gali

Izvor: Beta, 16.Feb.2016

Nekadašnji generalni sekretar UN Butros Butros Gali umro je u 94. godini, saopštile su UN.Butros Gali je bio na čelu UN u vreme raspada bivše SFRJ od januara 1992. do decembra 1996.Funkciju je preuzeo u vreme dramatičnih promena u svetu, nakon raspada Sovjetskog Saveza i na kraju Hladnog rata.Egipatski...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.