Preminula najstarija žena na svetu

Izvor: Blic, 02.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula najstarija žena na svetu

Najstarija žena na svetu, Portugalka Marija de Jezus, umrla je danas u 115. godini, javila je njena porodica agenciji Lusa.



Marija je rođena 10. septembra 1893. godine. Marija de Hezus je 26. novembra postala najstarija na svetu, posle smrti Amerikanke Edne Parker, 26. novembra, takođe u 115. godini, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Marija je poziciju najstarije osobe na svetu držala pet nedelja - živela je tačno 115 godina i 114 dana, javljaju agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Samo je jednom u životu bila kod lekara, prenose portugalski mediji i navode da je u krugu svoje porodice i prijatelja važila za veoma zdravu osobu. Udala se 1919. godine i u 59. godini života postala udovica. Imala je petoro dece, od kojih je troje trenutno živo. Sa jednom od njih, ćerkom Madalenom, rođenom 24. decembra 1924. godine, živela je na porodičnom imanju.

Marija je za sobom ostavila i 11 unuka, 16 praunuka i šestoro prapraunuka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.