Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Feb.2020, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula američka spisateljica Meri Higins Klark

Američka spisateljica Meri Higins Klark, "kraljica napetosti", čiji romani su među najprodavanijim na svetu, umrla je u 93. godini, saopštila je sinoć njena izdavačka kuća.

Umrla je u mestu Nejpls na Floridi okružena porodicom i prijateljima, saopštila je izdavačka kuća "Sajmon i Šuster".

Napisala je oko pedeset knjiga prodatih u oko sto miliona primeraka, od kojih više od 80 miliona u SAD, od svog prvog velikog uspeha 1975. godine "Gde su deca".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Rođena je u Njujorku, u Bronksu, 24. decembra 1927. u skromnoj porodici irskog porekla, Meri Teresa Elenor Higins kaže da je dobila virus pisanja sa sedam godina.

Ostala je udovica sa petoro dece u kasnim tridesetim, i postala pisac stalnih bestselera u drugoj polovinii života kada je napisala ili bila koautor dela kao što su "Tatina mezimica", "Dve devojčice u plavom", "Stranac gleda" i više od 50 drugih omiljenih dela.

Kao popularna romansijerka ona je, da bi nadoknadila izgubljeno vreme, upisala univerzitet Fordam u Njujorku gde je diplomirala filozofiju, i stekla prvu fakultetsku diplomu sa 50 godina.

Specijalizovala se za teme žena koje pobeđuju opasnost. Njen cilj kao autora bio je jednostavan mada ne i lak, a to je da čitaoci nastave da čitaju njene knjige.

Mnoge njene knjige adaptirane su za film ili televiziju. Takođe je sarađivala na nekoliko romana sa svojom ćerkom Karol Higins Klark.

U svojim memoarima "Između juče i sutra" izašlim 2003. ona, koja je 1996. postala supruga uticajnog biznismena Džona Konhinija, rekla je da će pisati do smrti jer čovek koji dobije na lotou je srećan godinu dana a onaj ko radi ono što voli srećan je ceo život.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminula spisateljica Meri Higins Klark, "kraljica krimića"

Izvor: Blic, 01.Feb.2020

Pisac i autorka brojnih kriminalističkih bestselera Meri Higins Klark preminula je u 92. godini u SAD, potvrdio je danas njen izdavač.

Nastavak na Blic...

Preminula američka spisateljica Meri Higins Klark

Izvor: Radio 021, 01.Feb.2020

Američka spisateljica Meri Higins Klark, "kraljica napetosti", čiji romani su među najprodavanijim na svetu, umrla je u 93. godini, saopštila je njena izdavačka kuća...Umrla je u mestu Nejpls na Floridi okružena porodicom i prijateljima, saopštila je izdavačka kuća "Sajmon i Šuster" (Simon...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.