Premijeri Indije i Japana ove nedelje lansiraju projekat pruge za brzi voz

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri Indije i Japana ove nedelje lansiraju projekat pruge za brzi voz

Premijeri Indije i Japana, Narendra Modi i Šizo Abe, naredne nedelje postaviće kamen temeljac za izgradnju pruge brzog voza koji će povezivati Ahmedabad i Mumbaj, saopštila je vlada indijske države Gudžarat.

Modi je obećao da će Indija uložiti milijarde dolara za modernizaciju indijske železnice, koja je u lošem stanju.

Nova pruga za brzi voz znatno će smanjiti dužinu putovanja između Ahmedabada, glavnog grada Gudžarata, indijske države odakle je Modi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Mumbaja, trgovinskog centra Indije. Umesto osam sati, putnici će iz jednog u drugi grad stići za tri i po sata.

Pruga bi trebalo da bude završena do decembra 2023. godine.

Oko 85 odsto radova u iznosu od 19 milijardi dolara finansira Japana, koji je začetnik u izgradnji pruga za brze vozove. Voz će moći da primi 750 putnika.

Indijska železnica je četvrta po veličini u svetu i ostaje jedan od najčešćih prevoznih sredstava za duže relacije.

Abe i Modi će u četvrtak pored polaganja kamena temeljca u Ahmedabadu, potpisati nekoliko sporazuma o industrijskoj saradnji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.