Premijer Škotske podneo ostavku

Izvor: Press, 19.Sep.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Škotske podneo ostavku

Salmond je bio vođa separatističkog pokreta, snažno se zalagao za nezavisnost od Velike Britanije, ali je na referendumu pobedu odnela unionistička struja.
Salmond je rekao posle škotskog "ne" na referendumu da "prihvata odluku naroda da u ovom trenutku Škotska ne postane nezavisna država".

Salmond je takođe napustio poziciju predsednika Škotske nacionalne partije, a u svom, verovatno oproštajnom, govoru rekao je da je ponosan na kampanju koju je predvodio.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />

“Za mene kao lidera vreme je prošlo, ali za Škotsku se kampanja nastavlja i san o nezavisnosti nikada neće umreti. Broj ljudi koji je podržao našu ideju je odličan“, rekao je Salmond.

On je naveo da njegova partija ima dovoljno ličnosti koje bi mogle da preuzmu lidersku funkciju, a mediji u Britaniji već ističu da je aktuelni zamenica prvog ministra Nikola Sturdžon već "viđena" za predsednicu ŠNP.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salmond najavio ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2014

EDINBURG - Premijer Škotske Aleks Salmond najavio je danas da će podnijeti ostavku na tu funkciju nakon što su na referendumu Škoti glasali za ostanak u Velikoj Britaniji..."Za mene kao lidera vrijeme je gotovo isteklo, ali za Škotsku kampanja i dalje traje. San nikada neće umrijeti", naglasio...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.