Premijer Perua podneo ostavku posle četiri dana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2022, 06:05

Premijer Perua podneo ostavku posle četiri dana

Peruanski premijer Ektor Valer saopštio je danas da napušta funkcju samo četiri dana nakon što je imenovan, posle navoda da je tukao svoju ćerku i pokojnu ženu, što primorava predsednika Pedra Kastilja da imenuje novu vladu, četvrtu za šest meseci, javlja Rojters.

Predsednik Kastiljo je saopštio u petak da će rekonstruisati kabinet, u svetlu kompromitujućih navoda o Valeru, ali se nije izjasnjavao da li će premijer zbog toga otići sa funkcije.

Kako se navodi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kastiljo sada mora da imenuje svoj četvrti kabinet za samo šest meseci, u koji će, kako je rekao, biti uključeni predstavnici više političkih grupacija, ali nije poznato kada će to uraditi.

Njegov prvi premijer bio je lider stranke krajnje levice, koga je u oktobru zamenio političar umerene levice, pre nego što je Kastiljo imenovao Valera ove nedelje.

Valer je poslanik i konzervativni katolik koji se kandidovao za desničarsku partiju pre nego što je prebegao da se pridruži kongresnom bloku koji je prijateljski sa Kastiljom, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.