Premijer Bugarske traži od naučnika da odmah protestuju

Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Avg.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer Bugarske traži od naučnika da odmah protestuju

SOFIJA - Bugarski premijer Bojko Borisov tražio je od bugarskih naučnika da protestuju sada, a ne u septembru za kada su zakazali protest zbog smanjenja državnog finansiranja nauke, prenela je agencija Novinite.

"Ako žele da protestuju, trebalo bi to sada da urade. Zašto moraju da protestuju u septembru, a ne danas", upitao je Borisov gostujući na televiziji Nova.

Naučnici iz Bugarske akademije nauka su saopštili da će organizovati proteste u septembru zbog smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << finansiranja i opšteg zanemarivanja nauke. "Oni će sada ići na odmor i onda će protestovati i septembru. Možda ću ja odlučiti da odem na odmor u septembru", rekao je Borisov.

Bugarska akademija nauka je krajem jula optužila vladu da sprovodi politiku "genocida" prema toj naučnoj instituciji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.