Izvor: B92, 03.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko ambasade do istrage

London -- Britanska vlada zatražiće od svog ambasadora u Srbiji da istraži tajanstvenu smrt britanskog državljanina Petra Šutovića.

Prema pisanju londonskog "Sandej tajmsa", 24-godišnji Šutović pronađen je mrtav u svom stanu u Beogradu u januaru prošle godine, i zvanično je zavedeno da je umro od prevelike doze heroina. Međutim, njegova majka, poznati londonski advokat Snežana Suzan Šutović, ne veruje u rezultate istrage i podigla je krivičnu prijavu za ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred Okružnim sudom protiv nepoznatih počinilaca.

"Sandej tajms" piše da je Šutović nameravao da u Beogradu otvori lanac kafića i da je nekoliko dana pre smrti pozvao majku i rekao joj da veruje da ga prate agenti srpske tajne službe.

Britanski ministar Denis Mekšejn, koji je zadužen za Balkan, izjavio je da će od ambasadora u Beogradu tražiti pun izveštaj o smrti Petra Šutovića. "Svaki roditelj ima pravo da zna svaku pojedinost o smrti svog deteta", rekao je Mekšejn.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.