Prekinut govor liderke Hongkonga u parlamentu

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekinut govor liderke Hongkonga u parlamentu

Liderka Hongkonga Keri Lam morala je da prekine svoj godišnji govor o stanju nacije u parlamentu pošto su neki poslanici glasno ometali sednicu.
Govor Keri Lam potom je emitovan preko video-snimka.

Lamova je u obraćanju je iznela paket mera o imovini sa ciljem da povrati poverenje građana u njenu administraciju posle četvoromesečnih antivladinih protesta.
Dodala je i da je u protestima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povređeno više od 1.100 ljudi i uhapšeno preko 2.200 osoba.
Poručila je da će njena vlada nastaviti da poštuje formulu "jedna zemlja, dva sistema" i da neće tolerisati pozive za nezavisnost ili bilo šta što bi moglo naškoditi nacionalnoj bezbednosti i suverenitetu Kine.
Najavila je da će vlada drastično povećati broj projekata koji se tiču stambenog zbrinjavanja.
"Jasan cilj je da svaki građanin Hongkonga i njegova porodica neće više morati da se sekiraju zbog problema stambenog zbrinjavanja i da će moći da imaju svoju kuću u Hongkongu", rekla je Lamova, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Keri Lam odustala od govora u parlamentu

Izvor: Beta, 16.Okt.2019

Šefica vlade Hongkonga Keri Lam primorana je bila danas da prekine najavljeni govor u parlamentu posle negodovanja opozicionih poslanika uz haotične scene u tom telu.Govor o njenim političkim ciljevima koji je trebala da održi Keri Lam je predstavila kao pokušaj da se povrati poverenje stanovništva...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.