Preiti hteo da puca na političare

Izvor: B92, 28.Apr.2013, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Preiti hteo da puca na političare"

Rim -- Luiđi Preiti (49), koji je pucao ispred zgrade vlade u Rimu, priznao je da je hteo da puca na političare iz besa, saopštio je tužilac Pjerfilipo Lavijani.

"Namera mu je bila da puca na političare", rekao je novinarima Lavijani, zamenik tužioca grada Rima.

U jutrošnjoj pucnjavi ispred zgrade vlade u Rimu, ranjena su dvojica karabinjera i jedna žena trudnica, u vreme dok su premijer Enriko Leta i članovi kabineta polagali zakletvu na kilometar dalje u predsedničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << palati, prenose agencije.

Preiti, nezaposleni muškarac iz Kalabrije, ispalio šest hitaca na dvojicu karabinjera na dužnosti ispred zgrade vlade u Rimu. Povređeni se nalaze u jednoj bolnici u Rimu i u stabilnom su stanju, dok je treća povređena žena trudnica, koja je u vreme pucnjave šetala centrom Rima sa mužem i sinom, okrznuta metkom.

Posle dva meseca političkog ćorsokaka, Leta i 21 ministar njegovog kabineta položili su danas zakletvu pred predsednikom zemlje Đorđom Napolitanom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.