Predstavnici pokreta Žuti prsluci sutra s francuskim premijerom

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici pokreta Žuti prsluci sutra s francuskim premijerom

Predstavnici "Žutih prsluka", koji od 17. novembra protestuju u Francuskoj zbog najavljenog poskupljenja poreza na gorivo, sastaće se sutra sa francuskim premijerom Eduarom Filipom, najavio je portparol pokreta.

"Eduar Filip želi da se sastane sa nama u petak, 30. novembra u 14.00", navodi se u saopštenju portparola.

Kako se ističe, predstavnici pokreta "Žuti prsluci" se nadaju da će sastanak biti zadovoljavajući i "konkretniji" od sastanka sa ministrom za ekologiju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Fransoa de Rižijem pre dva dana.

Pokret, koji je nastao na društvenim mrežama, a nedavno imenovao delegaciju za dijalog s vlastima, pozvao je na novi protest u subotu. Pokret je nezadovoljan i ekološkim merama koje je predstavio predsednik Francuske Emanuel Makron, među kojima je zatvaranje nekoliko nuklearnih elektrana do 2035.

"Žuti prsluci" imaju dva zahteva - smanjenje svih poreza i stvaranje "građanske skupštine" na kojoj bi se raspravljalo o ekološkoj tranziciji. Pokret takođe traži da vlasti uzmu u obzir i smanjenu kupovnu moć i sve veće siromaštvo građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.