Predsednik Meksika kopirao tuđe tekstove u svojoj tezi

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Meksika kopirao tuđe tekstove u svojoj tezi

Univerzitet koji je meksičkom predsedniku Enrike Penja Njeti izdao diplomu prava 1991. godine saopštio je da je on u svojoj tezi kopirao tekstove i ideje bez navođenja izvora.

Panamerički univerzitet saopštio je juče da to što Penja Njeto nije na odgovarajući način navodio izvore za delove teksta uključene u njegovoj tezi nisu predstavljali kršenje prava univerziteta u vreme kada je on to pisao.

U saopštenju univerziteta nije upotrebljena reč "plagijat" ali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jeste navedeno da su u tezi bile "tekstualne reprodukcije delova drugih radova bez fusnota ili navođena u bibliografiji".

Univerzitet nagoveštava da su pravila postala oštrija ali i dodaje da se "opšti propisi univerziteta ne primenjuju na bivše studente" i da je ovo "stari slučaj koji ne može biti predmet bilo kakvog delovanja".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik nije plagijator, ali mu "fale fusnote"

Izvor: B92, 29.Avg.2016

Univerzitet koji je predsedniku Meksika Enrikeu Penja Nijetu izdao diplomu prava saopštio je da je on u tezi kopirao tekstove i ideje bez navođenja izvora...Panamerički univerzitet saopštio je da to što Penja Nijeto nije na odgovarajući način navodio izvore za delove teksta uključene u njegovoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.