Predsednik Malija podneo ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Avg.2020, 21:18

Predsednik Malija podneo ostavku

Predsednik Malija Ibrahim Bubakar Keita podneo je danas ostavku, nakon što su ga uhapsili pobunjeni vojnici, prenose državne televizije.

Keita je, tokom televizijskog obraćanja, rekao da će raspustiti vladu i parlament, prenosi BBC.

"Ne želim da krv bude prolivena kako bih ostao na vlasti", naveo je on.

Keita se obratio nekoliko sati nakon što su on i premijer Malija odvedeni Bubu Sise odvedeni u vojni kamp u blizini Bamaka, što je izazvalo osudu regionalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sila i Francuske.

"Ako danas, određeni elementi naših oružanih snaga žele da se ovo okonča njihovom intervencijom, imam li uopšte izbora?", upitao je Keita iz vojne baze u Katiju, u blizini glavnog grada Bamaka, gde je zadržan u pritvoru dan ranije.

Rojters ističe da nije mogao da potvrdi autentičnost snimka.

Predsednika i premijera u Bamaku uhapsili su odmetnuti pripadnici oružanih snaga, saopštio je ranije predstavnik Afričke unije Musa Faki Mahamat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.