Predsednik Jemena najavio ostavku

Izvor: Studio B, 22.Mar.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Jemena najavio ostavku

Jemenski predsednik Ali Abdulah Saleh spreman je da do kraja godine napusti položaj šefa države, u sklopu "ustavnog" transfera vlasti

Predsednik Saleh je u ponedeljak uveče o svojoj nameri obavestio predstavnike vlasti, vojne komandante i plemenske vođe, izjavio je njegov portparol Ahmed al Sufi. Prema njegovim rečima predsednik je naglasio da vlast nikada neće prepustiti vojsci.

Saleh je ranije odbacio zahtev opozicije da do kraja godine siđe sa vlasti, javlja AP. Neizvesno je da li će opozicija prihvatiti Salehovu odluku, naročito pošto su snage bezbednosti u petak ubile više od 40 učesnika anti-vladinih protesta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.