Predsednik Čilea odbacio zahteve studenata

Izvor: S media, 12.Avg.2011, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Čilea odbacio zahteve studenata

"Ništa u ovom životu nije besplatno", poruka je predsednika Čilea Sebastijana Pinjera koji je odbacio zahteve studenata. Studenti traže besplatno fakultetsko obrazovanje.

Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera odbacio je zahteve studenata koji su organizovali masovne proteste tražeći besplatno fakultetsko obrazovanje i poručio im da "ništa u ovom životu nije besplatno".

"Svi želimo besplatno obrazovanje, zdravstvo i još mnogo drugih stvari, ali hoću >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da ih podsetim da ništa nije besplatno u ovom životu. Neko mora da plati", izjavio je Pinjera u predsedničkoj palati.

Čileanski studenti su nizom demonstracija tražili reforme u obrazovnom sistemu, za koji smatraju da nije dovoljno finansiran i da je duboko nepravedan.

Njihov glavni zahtev je bilo besplatno obrazovanje za sve, pošto je Pinjera pre dva meseca najavio planove o smanjenju troškova za školstvo, preneo je AFP.

U sukobu policije i studenata više od 270 uhapšenih

Čile: Protest studenata - 500 uhapšenih, 14 povređenih

Pinjera je rekao da "ako bismo dali besplatno obrazovanje za 10 odsto najpovlašćenijih u društvu, mi bismo ustvari oporezovali celo društvo, uključujući siromašne, kako bi finansirali obrazovanje tih srećnika".

Sidnikati javnih radnika i rudara najavili su da će se pridružiti studentima, dok je popularnost Pinjere opala na 26 odsto.

Tokom protesta u sredu izbili su sukobi studenata i policije, u kojma su povređena 23 policajca, a više od 270 demonstranta uhapšeno.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pinjera: Ništa u životu nije besplatno

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2011

SANTJAGO - Predsjednik Čilea Sebastijan Pinjera odbacio je zahtjeve studenata koji su organizovali masovne proteste tražeći besplatno fakultetsko obrazovanje i poručio im da "ništa u ovom životu nije besplatno".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.