Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 13:07

Predsednik Čada preminuo od posledica ranjavanja u borbi, neposredno nakon što je osvojio šesti mandat

Predsednik Čada Idris Debi, koji je na vlasti u toj zemlji već 30 godina, umro je od povreda zadobijenih u borbi protiv pobunjenika tokom vikenda, objavio je portparol vojske na državnoj televiziji.
Portparol vojske, general Azem Bermandoa Agouna, u izjavi pročitanoj na državnoj televiziji je rekao da je "Debi smrtno ranjen odbrani suvereniteta nacije na bojnom polju tokom vikenda".

Predsednik Čada je, prema rečima portparola, preminuo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ponedeljak. 
Prema preliminarnim rezultatima koje je u ponedeljak objavila izborna komisija, predsednik Čada je na izborima održanim 11. aprila osvojio šesti mandat sa 79,32 odsto dobijenih glasova.
Zvanično se devet kandidata opozicije kandidovalo protiv Debija, ali su se tri povukla iz kampanje i tražili bojkot glasanja, iako je Vrhovni sud zadržao njihova imena na glasačkim listićima.
Debi je u kampanji obećavao mir i sigurnost u regionu koji potresaju napadi džihadista.
Vojska Čada saopštila je u ponedeljak da je ubila više od 300 pobunjenika nakon upada teško naoružane grupe na sever zemlje dan nakon izbora.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Predsednik Čada preminuo nekoliko sati nakon što je osvojio šesti mandat

Izvor: Radio 021, 20.Apr.2021

Predsednik Čada, Idris Debi, koji je na vlasti u toj zemlji već 30 godina, umro je od povreda zadobijenih u borbi protiv pobunjenika tokom vikenda, objavio je portparol vojske na državnoj televiziji...Predsednik Debi osvojio je neposredno pre smrti i šesti mandat...Portparol vojske general Azem Bermandoa...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.