Predsednica Argentine usvojila mladića da ne bi postao vukodlak

Izvor: Press, 31.Dec.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednica Argentine usvojila mladića da ne bi postao vukodlak

Argentinska predsednica Kristina Kirhner usvojila je mladića po imenu Jair Tavil u skladu sa tradicijom u toj zemlji.
Prema narodnom verovanju, roditelje koji dobiju sedam sinova pogodiće prokletstvo, pa će se najmlađi dečak pretvoriti u vukodlaka. Da bi to sprečila, predsednica je simbolično postala Tavilova kuma.
- On je prvo predsedničko kumče u istoriji države koje dolazi iz jevrejske porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << - istakla je Kristina Kirhner.

Strah da će se dečaci preobratiti u vukodlake toliko je bio rasprostranjen u Argentini da su mnogi roditelji ubijali sinove. To se promenilo prvih decenija 20. veka, kada je država ponudila predsedničku zaštitu, školarinu i zlatnu medalju svakom sedmom muškom detetu.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

BAPSKE PRIČE: Predsednica Argentine nije usvojila mladića koji treba da se pretvori u vukodlaka!

Izvor: Kurir, 31.Dec.2014

BUENOS AJRES - Predsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner uprkos pisanjima brojnih listova širom sveta nije usvojila jevrejskog mladića koji je, prema narodnom verovanju, trebalo da se pretvori u vukodlaka!..Naime, svetom je prostrujala vest da je argentinska predsednica Kristina Kiršner...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.