Izvor: RTS, 22.Okt.2021, 13:17

Poznati švedski reper Einar ubijen u pucnjavi u Stokholmu

U pucnjavi u južnom delu Stokholma ubijen je poznati švedski reper Einar, prenose švedski mediji. Policija traga za počiniocima ubistva.
Pucnjava se dogodila sinoć oko 23 sata u naselju Hamarbi u južnom delu Stokholma, preneo je švedski javni servis SVT.

Policiji je prijavljeno da je iz vatrenog oružja ranjen jedan muškarac, za koga je kasnije potvrđeno da je u pitanju 19-godišnji Nils Gronberg, poznati švedski reper koji je nastupao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pod umetničkim imenom Einar.
Iz policije je rečeno da je, uprkos pokušanoj reanimaciji, Gronberg preminuo na licu mesta.
Portparol stokholmske policije Ola Osterling rekao je da je u toku potraga za nekoliko osumnjičenih koji su umešani u pucnjavu. Niko zasad nije uhapšen.
Izvori SVT-a navode da su u pucnjavu umešane kriminalne bande. 
Obavljen je uviđaj, prikupljeni su forenzički dokazi, a policija je ispitala nekoliko svedoka.
Nils Gronberg Einar rođen je u Stokholmu 2002. godine, a široj javnosti u Švedskoj postao je poznat pre dve godine kada je njegova pesma "Katten i trakten" bila prva na najvažnijoj muzičkoj top listi u zemlji.

Bio je veoma poznat u Švedskoj, dobio je nekoliko značajnih nagrada, a njegove pesme imaju milionski broj preslušavanja na aplikaciji Spotifaj

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ubijen popularni švedski reper Ejnar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2021

Jedan od najpopularnijih švedskih muzičara Nils Grenberg poznatiji kao Ejnar ubijen je u četvrtak kasno uveče (21. oktobra) iz vatrenog oružja u Stokholmu. To je izazvalo dodatno negodovanje javnosti zbog nasilja bandi koje je zahvatilo tu nordijsku državu u proteklih nekoliko godina. Devetnaestogodišnji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.