Pozivi muslimanima u BiH na džihad

Izvor: Glas javnosti, Srna, 17.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozivi muslimanima u BiH na džihad

BANJALUKA - Islamski teroristički internet portal njnjnj.putvjernika.com objavio je novi poziv muslimanima u BiH da učestvuju u globalističkom džihadu, piše Glas Srpske, prenosi Srna.

Poziv, upućen u subotu, treći je u poslednjih mesec dana na ovom portalu i njime se muslimani pozivaju na terorističke akcije. Portal je registrovan u SAD, u državi Juta, a navodno ga uređuju članovi mudžahedinske zajednice iz Gornje Maoče kod Brčkog.

„Propisana vam je borba, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << to vam je mrsko! Možda nešto ne volite, a to je dobro po vas /jer borbu slijede pobjeda nad neprijateljima, osvajanje njihove zemlje, imovine i potomstva/, možda nešto volite, a to je zlo po vas /izostajanje borbe koje može prouzrokovati da neprijatelj ovlada zemljom i vlašću. Alah zna, a vi ne znate“, navodi se u tekstu pod naslovom „Obaveznost džihada“ objavljenom u rubrici „Islamske teme“ i sekciji „Džihad“. Uredništvo upozorava muslimane u BiH da su „obavezni da se priključe džihadu protiv neprijatelja, jer im tako nalažu vera i Alah“.

- Borba je obavezna za svakog pojedinca, bez obzira na to išao u pohod ili ostao.

Glas Srpske navodi da u Tužilaštvu BiH nije dobio odgovor da li će biti pokrenuta istraga o onima koji putem internet sajtova pozivaju na džihad, niti šta je preduzeto povodom ranije upućenih sličnih poruka.

PORUKE BIN LADENA

Pre nepunih mesec dana internet portal „put vjernika“ objavio je poruke vođe „Al Kaide“ Osame bin Ladena i njegovog zamenika Ajmana al Zavahirija, u kojima se pozivaju muslimani na napade na američke i izraelske ciljeve u svetu. Vođa mudžahedinske zajednice u Gornjoj Maoči Nusret Imamović rekao je tada da „samoubilački bombaški napadi nisu zabranjeni, ali da ih treba koristiti samo u specifičnim situacijama“.

Не може свака џуџа да објави џихад, пошто је то веома осетљиво питање, јер једном када врховни исламски светски савет (где год да је) објави џихад тај исти савет једино може да утиче на исти. У џихаду нема примирја нити предаје постоји само анихилација неверника. Стога, то што неки набеђени позивају на свети рат из подрума...не значи ништа сем дезинформација. .о)

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.