Poziv na triput veću upotrebu nuklearne energije sa UN-ovog samita o klimi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2023, 10:49

Poziv na triput veću upotrebu nuklearne energije sa UN-ovog samita o klimi

Više od 20 zemalja, uključujući i Sjedinjene Države, pozvalo je na utrostručenje nuklearne energije da bi se smanjile emisije štetnih gasova u subotu, 2. decembra, na drugom danu UN-ovog samita o klimatskim promjenama u Dubaiju na kojem učestvuju svjetski lideri. Vazduh u Dubaiju ispunjen smogom je potcrtao izazove sa kojima se svijet suočava, dok se druga obećanja očekuju na konferenciji COP28, uključujući ona o povećanju upotrebe obnovljive energije i smanjenju emisija metana. Upotreba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

COP28: Mnogi hoće više nuklearki, a Nemačka isključivo obnovljie izvore energije

Izvor: Deutsche Welle, 03.Dec.2023, 02:05

Nemački kancelar Šolc hoće da se utrostruči isključivo obnovljivi izvori energije do 2030. i pokrenuo je Klima klub. Oko 20 zemalja izjasnilo se na klimatskoj konferenciji UN za utrostručenje nuklearne energije do 2050.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.