Požar u tajvanskom akva parku, 516 povređenih

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jun.2015, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u tajvanskom akva parku, 516 povređenih

U požaru koji je izbio u akva-parku Formoza Fan Kost kod tajvanske prestonice Tajpej povređeno je 516 osoba, od kojih se njih 180 nalazi na intezivnoj nezi, saopštili su vladini zvaničnici.

Do incidenta je došlo pošto je vatra najpre izbila na muzičkoj bini tokom zabave organizovane u parku, a zatim se proširila po masi, preneo je Rojters.

Požar je izazvao prah nepoznatog porekla koji se zapalio, saopštio je portparol vatrogasne službe.

Za sada nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << poznato zašto se prah zapalio, a razlog bi mogla biti toplota od reflektora na bini. Istraga o uzroku požara je u toku.

U dramatičnom tv snimku mogla se videti gomila koja pleše u oblaku višebojnog praha koji se odjednom pali i pretvara žrtve u ljudske baklje.

Odeveni u kupaće kostime, posetioci parka su pokušali da pobegnu vatrenoj stihiji koja je gutala prah na njihovim telima, ali i koji su žrtve udahnule što je izazvalo teške povrede pluća.

Snimak požara:

Prema rečima tajvanskog premijera Maa Či Kua, 410 osoba se nalazi u bolnici, dok je 194 osoba na lekarskim tretmanima radi lečenja težih povreda.

Zabavi je prisustvovalo oko 1.000 ljudi, a mnogi od povređenih su zadobili opekotine na oko 40 odsto tela.

- Uz opekotine na koži, žrtve su zadobile i opekotine na disajnim putevima zbog velike količine udahnutog praha. Sledeća 24 sata biće kritična za teško povređene - rekao je pomoćnik direktora za sanitarne poslove grada Lija Lih-jonga

U incidentu na sreću niko nije izgubio život, a park je privremeno zatvoren.  

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.