Požar u psihijatrijskoj bolnici Lopača, jedna osoba stradala

Izvor: N1 televizija, 18.Avg.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u psihijatrijskoj bolnici Lopača, jedna osoba stradala

Istraga mesta požara u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Hrvatskoj isključila je tehnički uzrok, a identitet, kao i uzrok smrti osobe koja je poginula u tom požaru biće utvrđen obdukcijom, izjavila je portparolka Policijske uprave primorsko-goranske Ankica Kolić.

Kolić je, nakon uviđaja koji je završen u subotu oko 12 sati, kazala da su u požaru najviše oštećeni prvi i drugi sprat bolnice, da su krov i ostali delovi manje oštećeni, a nastala materijalna šteta biće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << utvrđena naknadno.

Požar u Psihijatrijskoj bolnici Lopača buknuo je u petak oko 16 sati. Gasilo ga je 50-ak vatrogasaca, a iste večeri je lokalizovan.

Prema podacima iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Rijeka, u tu bolnicu iz Lopače je prevezeno 15-ak povređenih osoba, od kojih je veći deo pregledan i pušten.

Jedna osoba zadobila je opekotine i nalazi se na odeljenju intenzivne nege, a na pulmološkom odeljenju su četiri povređene osobe.

Iz riječke bolnice navode da će u toku dana u Psihijatrijsku bolnicu Rab, koju je za smeštaj bolesnika iz Lopače na raspolaganje stavila Primorsko-goranska županija, biti upućeno šest bolesnika Psihijatrijske bolnice Lopača, koji su privremeno smešteni na psihijatrijskom odeljenju riječke bolnice.

Iz Psihijatrijske bolnice Lopača u subotu su istakli da su svi bolesnici evakuisani i zbrinuti. U bolnici je bilo smešteno ukupno 114 ljudi: 94 bolesnika i još 20 korisnika smeštaja u toj bolnici.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Isključen tehnički uzrok požara u psihijatrijskoj bolnici u Rijeci

Izvor: Blic, 18.Avg.2018

Tehnički uzrok požara u Psihijatrijskoj bolnici "Lopača" kod Rijeke isključen je tokom uviđaja, a identitet stradale osobe i uzrok smrti biće utvrđeni obdukcijom, rečeno je u primorsko-goranskoj Policijskoj upravi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.