Požar u egipatskom MUP-u u toku protesta policajaca

Izvor: Blic, 22.Mar.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u egipatskom MUP-u u toku protesta policajaca

KAIRO - U zgradi egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova u Kairu danas je izbio požar, a zvaničnici kažu da verovatno postoji veza sa protestom policajaca koji zahtevaju ostavku resornog ministra.

Ekipe hitne pomoći i najmanje pet vatrogasnih kamiona stigli su na lice mesta. Vatra je zahvatila svih sedam spratova zgrade u centru glavnog grada. U ovom trenutku nije poznato da li ima žrtava.

Vojska je ranije blokirala prilaz zgradi da bi je zaštitila od učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protesta pripadnika policije, prenela je Mena. Na demonstracijama se okupilo oko 3 000 ljudi, izjavili su očevici. Demonstranti, između ostalog, zahtevaju i veće plate, socijalnu pravdu i ukidanje vojnih suđenja.

Komentatori smatraju da je poslednji zahtev povezan sa strahom policajaca da će im biti suđeno zbog kršenja pravila službe koja su počinili tokom vladavine svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka.

Ministar unutrašnjih poslova Mansur el Esavi, koji je imenovan tokom rekonstrukcije vlade i smene Mubarakovih kadrova, ispunio je zahteve demonstranata.

Posle Esavijevog imenovanja na funkciju objavljena je odluka o raspuštanju državne službe bezbednosti, čija je brutalnost doprinela podizanju ustanka protiv Mubarakove vladavine.

Povezane vesti: Raspuštena egipatska tajna policija Osam povređenih policajaca tokom protesta u Bahreinu U napadu policije na demonstrante u Jemenu ranjeno 14 ljudi Saudijska policija pucala na demonstrante Nova egipatska vlada položila zakletvu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.