Izvor: Blic, Tanjug, 21.Avg.2009, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u blizini Atine jenjava

Požar koji je zahvatio zgrade u blizini Atine, primoravši ljude da pobegnu iz te oblasti kako bi se spasli, danas jenjava zahvaljujući slabljenju vetra i velikom zalaganju vatrogasaca.

Preko 300 vatrogasaca sa 50 vatrogasnih vozila, četiri aviona i pet helikoptera borilo se sa vatrenom stihijom u industrijskoj oblasti u blizini mesta Magula, 20 kilometara severozapadno od Atine, javio je Rojters.

"Još se borimo sa požarom, ali on jenjava jer vetrovi slabe", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je jedan vatrogasac.

Požar, čiji je uzrok nepoznat, izbio je juče, u blizini postrojenja koje pripada najvećoj grčkoj cementari "Titan", a raširio se pod uticajem jakog vetra. Lokalno stanovništvo i radnici su crevima i kofama dopremali vodu kako bi ugasili vatru koja je zahvatila jedno skladište i dva kamiona.

Vatrogasna služba je saopštila da je pod uticajem olujnih vetrova u poslednja 24 časa u Grčkoj izbilo 100 požara. U toku letnje sezone, požari se u Grčkoj često javljaju, a najsmrtonosnija vatrena stihija u ovoj zemlji je 2007. godine na ostrvu Evija i južnom delu poluostrva Peloponez odnela 65 života.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.