Požar na trajektu od Pireja do Krita, nema povređenih

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar na trajektu od Pireja do Krita, nema povređenih

Na trajektu koji je išao od grčkog kopna do ostrva Krit rano jutros je izbio požar, a svih 875 putnika bezbedno je evakuisano, saopštile su vlasti.

Požar je izbio u delu trajekta gde su bila vozila, a obuzdan je posle aktiviranja automatskog mehanizma za gašenje vatre, navodi AP.

U trenutku izbijanja požara brod je bio udaljen oko 70 kilometara od luke Pirej, blizu Atine, i odmah je naređeno da se vrati nazad.

Putnici su proveli na palubi nekoliko sati, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u pojasevima za spasavanje, a iskrcali su se putem mobilnih pomoćnih stepenica. Dim je izlazio s broda i po povratku u Pirej.

Niko od 141 člana posade takođe nije povređen.

Više od 35 miliona putnika koristilo je trajekt u Grčkoj prošle godine, što je povećanje od 7,4 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.