Povukao se senator Greg, Obamin izbor za ministra trgovine

Izvor: Blic, Tanjug, 13.Feb.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povukao se senator Greg, Obamin izbor za ministra trgovine

Republikanski senator Džad Greg saopštio je da se povlači sa položaja ministra trgovine na koji ga je imenovao američki predsednik Barak Obama.

Greg je naveo da se povlači zbog razlika u mišljenju s predsednikom oko pitanja kao što su paket ekonomskih mera, za čiju primenu bi bilo nadležno ministarstvo trgovine, preneo je Rojters.

Senator iz Nju Hempšira je naveo u sinoćnjem saopštenju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pre prihvatanja funkcije ministra razgovarao sa Obamom o ovim i drugim razlikama, ali "da se, nažalost, nisu dovoljno usredsredili na to kao razlog za zabrinutost".

"Mi, očigledno, funkcionišemo sa previše različitim gledanjem na mnoga ključna pitanja. Predsedniku je potreban tim koji će potpuno podržavati sve njegove inicijative", dodao je Greg.

I prvi kandidat za ovaj položaj kojeg je Obama odredio, guverner Nju Meksika Bil Ričardson, takođe se povukao zbog istrage o nelegalnim poslovnim aktivnostima u njegovoj državi iako nije bio lično umešan.

U međuvremenu, Bela kuća je saopštila da žali zbog odluke senatora Grega.

Predsednik Obama i Greg razišli su se zbog razlika oko ključnih ekonomskih prioriteta, navedeno je u saopštenju Bele kuće.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.