Povređeni fudbaleri Boke, dvojica u bolnici posle napada na autobus

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2018, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni fudbaleri Boke, dvojica u bolnici posle napada na autobus

Najmanje sedmorica fudbalera Boke Juniors povređeno je u napadu na njihov autobus blizu stadiona River Plate, uoči današnje utakmice finala Kopa libertadores.

"Nismo spremni da igramo ovu utakmicu kao što smo bili", izajvio je potpredsednik kluba Dario Rišarte.

Kapiten Pablo Peres i Gonsalo Lamardo su prebačeni u obližnju bolnicu.

Povrede od naprslog stakla još su dobili Karlos Teves, Nahitan Nandes, Mauro Zarate, Ramon Abila i Agustin Amendra. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Koristili su suzavac i gađali su nas svakakvim predmetima", izjavio je fudbaler Boke Dijego Benedeto, koji je lakše povređen u napadu u Buenos Ajresu.

Južnoamerička fudbalska konfederacija Konmebol je odložila početak utakmice prvo za sat vremena, a potom start zakazala za 23.15 po srednjoevropskom vremenu.

Zahtev Boke nije uvažen.

Čelnici Konmebola su konačno odluku navodno doneli u konsultacijama sa predsednikom Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đanjem Infantinom, koji je došao u Buenos Ajres da gleda uživo.

Nezvanično se saznaje da je Infantino postavio ultimatum Boki da će biti diskvalifikovana ako ne bude želela da igra.

Autobus sa fudbalerima Boke je napadnut blizu stadiona Rivera, a na njemu je razbijeno nekoliko prozora.

Blizu mesta incidenta su usledila brojna hapšenja.

Više od 66.000 navijača River Plate nalazi se na stadionu i početak jedne od najvećih i najvažnijih utakmica u istoriji argentinskog fudbala.

Po pravilima od 2013. godine u Argentini zbog učestalih nasilja na stadionima nije dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Prva utakmica Boke i Rivera u finalu Kopa libertadores završena je nerešeno 2:2 pre nedelju dana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rat na ulicama Buenos Ajresa, pojavio se i snimak iz autobusa fudbalera Boke! (video)

Izvor: Sportske.net, 25.Nov.2018, 00:20

Jezive scene iz argentinske prestonice...Najmanje sedmorica fudbalera Boke Juniors povređeno je u napadu na njihov autobus blizu stadiona River Plate, uoči današnje utakmice finala Kopa Libertadores..."Nismo spremni da igramo ovu utakmicu kao što smo bili", izjavio je potpredsednik kluba Dario Rišarte...Kapiten...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.