Povređeni đaci u napadu na gimnaziju u Nemačkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2009, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni đaci u napadu na gimnaziju u Nemačkoj

BERLIN - Dve učenice od 11 đaka gimnazije u bavarskom mestu Anzbahu koje je danas ranio Georg R. (18) sekirom i Molotovljevim koktelom, teško su ranjene, a jedna je, zbog povreda lobanje, u životnoj opasnosti, rekao je zvaničnik policije Udo Drer.

U sprečavanju tragedije većih razmera i obuzdavanju mladića, došlo je, kako prenose mediji, do pucnjave u kojoj je napadač povređen i on se, prema rečima Drera, posle jedne operacije, nalazi van životne opasnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Mladić nije bio od ranije poznat policiji, a njegovi školski drugovi kažu da je bio tih i povučen i na odmorima sedeo sam.

Motivi i uzroci ovog krvoprolića se za sada ne znaju, kao ni da li je nasumice, ili ciljano teško povredio dve učenice.

Državni tužilac Gudrin Lenberger je rekla da počinilac napada, zbog povreda, za sada ne može da bude ispitan i da se zato ne može govoriti ni o uzrocima i motivima njegovog napada.

Đaci gimnazije „Karolinum", osnovane 1528. godine, koju sada pohađa oko 700 mladića i devojaka su evakuisani u obližnju zgradu i nalaze se pod kontrolom psihologa i zdravstvenih službi.

Nemačka, koja je posle Amerike, zemlja sa najvećim brojem krvoprolića, posebno je osetljiva na takve nesreće od masakra u gimnaziji Gutenberg u Erfuftu, koji je pre sedam godina počinio bivši đak te škole, kada je ubio 16 osoba - đaka, nastavnika, sekretaricu i policajca.

Poslednje krvoproliće u školi dogodilo se marta ove godine, kada je 17- godišnji Tim Krečmer iz okoline Štutgarta u krvavom pohodu na svoju bivšu školu ubio osam devojčica i jednog dečaka kosovskog Albanca Ibrahima H, tri učiteljice i dva prolaznika, a na kraju i sebe.

U tragičnoj priči oko Tima, mladića za koga se navodilo da je "spolja bio miran", mediji su pisali da je njegov otac, ugledni vlasnik firme koji je i sam legalno posedovao najmanje 16 komada oružja i da se tereti zato što oružje nije držao u sefu, jer je njegov sin počinio masakr iz oružja pronađenog u roditeljskoj kući.

Tim je najavio krvavi pohod preko interneta. ".... Dosta mi je, sit sam ovog praznog života. Uvek isto. Svi me ismejavaju i niko ne poznaje moj potencijal. Mislim ozbiljno. Imam oružje i sutra ću otići u moju školu....videće oni sutra, zapamtite ime mesta Vinenden", napisao je ubica na jednom internet "četu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo nasilje u nemačkoj školi

Izvor: RTV Pink, 17.Sep.2009

Jedanaest povređenih, među njima i napadač. . . U napadu u gimnaziji u bavarskom gradu Anzbahu koji je danas, kako se sumnjiči, izveo maturant Georg R. (18) povređeno je najmanje 11 osoba, među kojima i počinilac, a svi povređeni nalaze se izvan životne opasnosti, javili su nemački mediji....

Nastavak na RTV Pink...

Devojčica u životnoj opasnosti

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2009, 09:34

Dve učenice od 11 đaka gimnazije u bavarskom mestu Anzbahu koje je ranio 18-godišnji učenik te škole sekirom i Molotovljevim koktelom, teško su ranjene, a jedna je, zbog povreda lobanje, u životnoj opasnosti.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.