Povodom Dana branioca Otadžbine u Beogradu odata pošta palim herojima –  Bratstvo

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2024, 20:22

Povodom Dana branioca Otadžbine u Beogradu odata pošta palim herojima – Bratstvo

Venci i cveće polagani su ispred Spomen-groblja oslobodilaca Beograda, kao i kod Večne vatre i spomenika Crvenoarmejcu, zatim na Novom groblju, kod Spomen-kosturnice ruskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu, i na kraju kod Spomenika sovjetskim ratnim veteranima na Avali.
Delegaciju Ambasade Ruske Federacije u Beogradu predvodili su ministar savetnik Andrej Temjašov i izaslanik odbrane general-major Andrej Kindjakov. U ime Ambasade Kazahstana, venac je položio ambasador Madi Atamkulov, u ime Belorusije ambasador Sergej Malinovski, a sa srpske strane državni sekretar u Ministarstvu za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić i predstavnici Vojske Srbije.
Himne bratskih zemalja intonirane su na početku manifestacije, u izvođenju orkestra Vojske Srbije, a u odavanju počasti su učestvovali i mnogobrojni Srbi i Rusi i njihova udruženja, koji su na ovaj način još jednom potvrdili da nas veže antifašistička borba, kultura sećanja i negovanje ideje o zajedničkoj pripadnosti pravoj strani istorije.
I delegacija Srpsko-ruskog bratstva je položila vence sa natpisom „Palim herojima – Srpsko-rusko bratstvo“. Izvor: srbratstvo.ru

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.