Povlačenje mleka za bebe u Francuskoj zbog salmonele

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povlačenje mleka za bebe u Francuskoj zbog salmonele

Skandal s mlekom za bebe koji je pogodio tridesetak zemalja i dalje se širi, pošto je francuska mlekara Lactalis povukla milione proizvoda na globalnom nivou zbog straha od kontaminacije salmonelom.

Lactalis je ranije povukao nekoliko miliona mlečnih proizvoda.

Kompanija je proširila opoziv na sve proizvode napravljene od februara ove godine u fabrici u gradu Kraon na severu Francuske, što su opisali kao "mere predostrožnosti".

U saopštenju, Lactalis >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << se izvinio kupcima i naveo da je epidemija počela nakon renoviranja fabrike u Kraonu početkom ove godine.

Francuske zdravstvene vlasti objavile su da je 26 dece obolelo u decembru, i da su ti slučajevi povezani sa proizvodima Lactalisa.

Simptomi infekcije salmonelom, između ostalih su: grčevi u stomaku, dijareja i groznica. Većina ljudi se oporavi bez lečenja.

Povlačenja ovog meseca dogodila su se u Velikoj Britaniji, Grčkoj, Kini, Pakistanu, Bangladešu, Maroku, Sudanu, Peruu i Kolumbiji.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Skandal: Povukli milione poizvoda zbog salmonele

Izvor: B92, 21.Dec.2017

Pariz -- Francuska kompanija Laktalis povukla je još nekoliko miliona proizvoda širom sveta nakon skandala u vezi sa prisustvom salmonele u mleku u prahu za bebe...Ovaj skandal je pogodio 30 država...Grupa Laktalis prethodno je početkom decembra povukla nekoliko miliona proizvoda namanjenih bebama,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.