Izvor: Danas, 03.Dec.2022, 13:51

Poverenica: Diskriminacija, svakodnevni problemi i visok rizik od siromaštva otežavaju položaj osoba sa invaliditetom

Diskriminacija, svakodnevni problemi u gotovo svim životnim oblastima i visok rizik od siromaštva otežavaju složen položaj osoba sa invaliditetom, što potvrđuje i broj pritužbi zbog diskriminacije po osnovu invaliditeta koji je godinama u samom vrhu, izjavila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Poverenica: Diskriminacija po osnovu invaliditeta u samom vrhu po broju pritužbi

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2022

Diskriminacija po osnovu invaliditeta godinama je u Srbiji u samom vrhu po broju pritužbi a u posebno teškom položaju su žene i deca sa invaliditetom koji su često izloženi višestrukoj diskriminaciji, upozorila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.